Monday, April 02, 2012

Appropå misshandeln av en 61 årig hundägare och debatten därefter

Att dra alla zigenare, invandrare och svenskar över en kam är fel i min bok. Alla zigenare stjäl inte, alla invandrare säljer inte knark eller är självmordsbombare, alla svenskar dricker inte hembrännt, tjuvjagar och slår sina kvinnor.
När man generaliserar och dömmer folk på förhand enbart grundat på att dom tillhör en folkgrupp, hudfärg, religiontillhörighet etc så balanserar man på en tunn linje när det gäller ens egen vilja och förmåga att sätta sig in i andra människors livsöden.
"Skydda dig själv och skit i andra" är en farlig livsåskådning vilken med största säkerhet kan tilldelas orsaken till att INGEN hälpte mannen med hunden, men ALLA dom som såg det skall vara med kasta sten på pojkarna efteråt...
Är dom skyldiga skall dom ha straff därefter som vilken "svennebanan" som helst..lika för alla.
I en perfekt värld hade pojkarna fångat in hunden och hjälpt mannen tillrätta, kanske sen hjälpt en gammal dam över gatan, burit hem hennes matkassar och fått bullar som tack och en pratstund med en gammal människa med insikt i världen.
Kanske hade dom då kännt tillfredsställesen man får av att hjälpa en medmänniska..vem vet..kanske dom lärt sig mer av det än att bli inpräntade att våld och hot är detsamma som respekt av en kampsportstränare, som helt och hållet förkastat den själsliga/andliga sidan av kampsport...vem vet..bullar är godare än blod det vet jag då i alla fall!

No comments: